Cum sa-ti iubesti sotul mai bine

Fie ca esti proaspata sotie sau casatorita de multi ani, toate femeile ar trebui sa isi faca un scop din a-si iubi mai bine sotul. Acest lucru nu vine intotdeauna usor… Daca si tu cauti modalitati in care sa dezvolti acest aspect, te asigur ca nu trebuie sa faci neaparat gesturi grandioase sau sa-i oferi experiente nemaivazute. Secretul sta in gesturile marunte, de zi cu zi, dar facute cu intentie. Acestea ii vor arata ca il iubesti si il apreciezi. Pe unele le faceti impreuna, pe unele singura…

Un lucru simplu pe care il fac, chiar si cand sunt copiii in vacanta, este sa fixez o ora de culcare rezonabila pentru ei astfel incat sa ne ramana si noua, parintilor, ceva timp seara sa-l petrecem impreuna inainte sa devenim prea obositi. Puteti petrece acest timp vorbind, uitandu-va impreuna la un film, sau poate tu citesti o carte iar el joaca un joc video, neintrerupt de nimeni. Important e sa fiti impreuna, timpul de calitate este un limbaj al dragostei foarte profund…

Nu exista o cale standard in care o sotie sa-si iubeasca sotul. Totusi, exista niste principii de baza si niste moduri simple in care tu, ca sotie, te poti angaja in a construi o casnicie puternica si in a-ti iubi sotul asa cum trebuie. Aceste 5 principii nu doar ca te vor ajuta sa-ti iubesti sotul mai bine, dar te vor ajuta sa-ti intaresti si sa-ti hranesti mariajul.

Fiind eu insami o sotie, stiu cata munca trebuie sa depui ca sa faci o casnicie sa functioneze. Dupa 15 ani, pot sa spun ca unele lucruri au devenit mai usoare, dar munca nu inceteaza! Daca adaugi la asta si lista noastra nesfarsita de treburi pe care le avem de facut ca femei, apoi lista cu lucruri de care sotul tau are nevoie, apoi lista cu nevoile copiilor… Culmea e ca, in acelasi timp, ceilalti se asteapta sa aratam bine mereu, sa fim vesnic zambitoare si exuberante, sa fim darnice si iubitoare etc… Cum poti sa faci toate aceste lucruri zi de zi? Este macar posibil asa ceva?

Adevarul este ca da, e posibil sa fii o sotie buna, e posibil sa zambesti si sa fii multumita, e posibil si sa-ti iubesti sotul mai bine. Pentru a face asta, trebuie, uneori, sa ridicam stacheta ca sotii. E bine sa-ti amintesti ca, atunci cand iti iubesti sotul, iti imbunatatesti calitatea propriei casnicii.

Iata care sunt cele 5 gesturi pe care le putem face in fiecare zi pentru a ne iubi sotul mai bine:

  1. Primul lucru cu care sa va incepeti ziua este sa-l intrebi cum ii va fi programul, ce are de facut, ce intalniri are si la ce ora, si sa afli daca nu cumva ai putea si tu sa faci ceva pentru el. Oamenii tind sa creada ca sotul se duce in treaba lui si-si rezolva problemele, sotia la fel, insa nu e chiar asa daca vrei sa construiesti o unitate… Poate ca nu iti va cere ajutorul in acea zi, insa faptul ca l-ai intrebat si ai aratat ca iti pasa va conta cu siguranta in sufletul lui. E important ca noi, ca sotii, sa intelegem mai bine lumea sotului nostru si daca e ceva ce putem face pentru a-i usura ziua.
  2. Urmatorul lucru pe care ar fi bine sa-l faceti impreuna este ca, seara, sa recapitulati ziua si sa-l intrebi cum a fost la serviciu, ce s-a intamplat bine, ce s-a intamplat rau, sa hotarati sa repetati o experienta fericita din acea zi sau, dimpotriva, sa decideti ca trebuie incercat altceva intr-o privinta… Fiecare casnicie este diferita si in acest sens, deci trebuie sa mulati aceste sfaturi de la caz la caz. Spre exemplu, sotul meu lucreaza pana tarziu si nu apucam mereu sa trecem in revista cum ne-a fost ziua, insa ma bucur atunci cand reusim, cand el isi descarca sufletul… Important e sa stii sa asculti. El nu are neaparat nevoie de un sfat de la tine, ci sa stie ca este inteles si sustinut. Incercam, in schimb, sa mai vorbim prin mesaje sau telefoane scurte cand apare ceva ce nu suporta amanare pana la intalnirea de seara.
  3. Vorbind de mesaje, sigur ii va placea sa ii trimiti cate un mesaj scris… Viata merge inainte, in orice clipa pot aparea situatii urgente de care trebuie sa va ocupati, fie ca este vorba despre casa fie despre familie, dar eu nu despre asta vorbesc! Eu ma refer la mesaje scurte, spontane, frumoase, o scrisoare de dragoste, un emoji, orice te indeamna inspiratia de moment… Ii arati ca nici nu vrei nimic, nici nu ceri nimic, ci doar ca te gandesti la el.
  4. O casnicie nu poate fi completa doar cu sot si sotie, mai exista o persoana importanta Care face ca cercul sa se inchida: Dumnezeu. Nimic nu poate fi mai inaltator pentru spiritul unei familii ca rugaciunile facute impreuna. Veti vedea ca, rugandu-va impreuna si unul pentru celalalt, inimile vi se vor incalzi si veti simti prezenta reciproca drept ceea ce e: un dar de la Dumnezeu. Poate nu ati facut asta de la inceput, dar odata ce incepeti sa faceti acest lucru veti observa ca va va veni din ce in ce mai usor si va veti simti sufletele mai interconectate. Puteti chiar si de la distanta sa va rugati impreuna. Au fost cazuri cand eu eram in casa doar cu copiii iar sotul era in alt oras, dar am gasit modalitatea de-a ne ruga impreuna prin telefon (pus pe speaker). A fost la fel de bine ca si in persoana. Important este sa-L puneti pe Dumnezeu in centrul relatiei voastre, iar casnicia va capata profunzime si putere.
  5. Asa cum spuneam, este important sa ne rugam impreuna cu sotii nostri, insa o sotie buna se roaga pentru sotul ei si separat. Relatia personala cu Dumnezeu se creeaza rugandu-te singur, in inima ta, in coltul tau special amenajat. Eu stiu ca, atunci cand ma framantau anumite lucruri, rugaciunea imi limpezea gandurile si Dumnezeu imi arata care ar fi calea buna de urmat pentru a rezolva o situatie. Ai fi uimita sa observi cum Dumnezeu te ghideaza spre deciziile corecte in ceea ce priveste casnicia ta! Poate ca, uneori, chiar tu esti vinovata de anumite tensiuni ce exista, iar Dumnezeu te va ajuta sa le corectezi. Te va ajuta sa fii smerita, respectuoasa, apreciativa. Daca vrei sa fii o sotie buna, sau chiar sotia ideala pentru sotul tau, atunci este imperativ sa asculti de Dumnezeu mai intai!

Ei bine, daca faci toate astea, ma bucur pentru tine deja! Tu in ce mod ii arati sotului tau ca il iubesti? Te invit sa-l impartasesti cu noi in rubrica de comentarii!

20 de gânduri despre ”Cum sa-ti iubesti sotul mai bine

  1. ruxandrahappylittlethings zice:

    Comunicarea este foarte importantă într-o căsnicie/relație frumoasă și fericită. Un ajutor de nădejde ar fi și cărțile de dezvoltare personală pe partea relațiilor de cuplu. Iubirea și înțelegerea trebuie să vină din partea ambilor parteneri.

    Apreciază

  2. Raluca Brezniceanu zice:

    Friedrich Nietzsche a spus: „Nu este o lipsă de dragoste, ci o lipsă de prietenie care creează căsătorii nefericite”. Este foarte simplu, trebuie doar să fii prieten cu partenerul tău. Râdeți împreună, aveți încredere reciprocă, explicați-vă secretele și bârfele amuzante și veți vedea cum, pe lângă faptul că arătați dragoste partenerului, relația voastră va fi întărită. A spune „te iubesc” sau „te iubesc” nu înseamnă să abuzezi în permanență de aceste cuvinte , dar înseamnă că poți arăta dragoste partenerului tău spunând-o cel puțin o dată sau de două ori pe zi, atunci când situația este potrivită și împreună cu un sărut.

    Apreciat de 1 persoană

    • dragifemei zice:

      Desigur, nu trebuie sa ne zgarcim cu „te iubesc”, insa ma intrebam ce gesturi facem in acest sens… Cuplurile americane isi spun la telefon „te iubesc” in loc de „la revedere”, aproape ca s-au banalizat aceste cuvinte si nu le mai simt sensul. Alti barbati spun femeilor pe care vor sa le cucereasca „te iubesc”, dar mai au vreo doua amante care-l asteapta… De aceea, eu cred ca iubirea adevarata se vede din fapte mai mult decat din vorbe.

      Apreciază

    • dragifemei zice:

      Subiectul nu era cum sa-l iubesti mai mult, ci mai bine. Unii oameni nu sunt iubiti dupa cum au nevoie. Alti oameni sunt reci, desi afirma ca te iubesc de nu mai pot. Credinta mea este ca iubirea trebuie sa se vada din fapte, din gesturi. Faptele cantaresc de o mie de ori mai mult decat vorbele.

      Apreciază

Lasă un comentariu