Cum sa te reconectezi la sotul tau/ sotia ta si sa-ti imbunatatesti relatia?

In viata de cuplu, dupa un anumit timp, apare rutina cea neplacuta care-ti transforma sotul intr-un simplu coleg de camera… Uneori, stai si te gandesti cat de bine te simteai alaturi de cel/cea care iti este acum+ sot/sotie, cum simteai ca zilele trec precum clipele si ce minunat era timpul petrecut impreuna. In loc sa cazi in butoiul cu melancolie sau, si mai rau, sa te simti dezamagit/a si descurajat/a cu privire la situatia mariajului tau, eu iti aduc o veste buna: cateva modalitati prin care poti reaprinde flacara si dragostea dintre voi!

couple-260899__480

In primul rand, trebuie sa intelegi ca simti aceasta detasare de partenerul tau tocmai fiindca nu va mai conectati vietile in fiecare zi. Unii factori, cum ar fi programul aglomerat, sarcina, aparitia unui bebelus, schimbarile de cariera, deplasarile in interes de serviciu, copiii in general, problemele de sanatate, stresul la serviciu, evenimente neasteptate in familie… toate acestea contribuie la deconectarea voastra.

Si atunci, ce solutie exista pentru a salva casnicia? Desi, la inceput, poate parea ceva extrem de dificil de realizat, este foarte important sa iei totul pas cu pas, zi dupa zi, iar rezultatele vor aparea daca veti incerca zilnic, in mod activ, sa petreceti timpul facand ceva impreuna.

Sfaturile mele te vor ajuta sa te reconectezi la sotul tau din punct de vedere emotional, intelectual, spiritual, fizic, dar si intim, bineinteles. Mai intai, iata niste obiective care va pot uni emotional (blogul meu se adreseaza in special femeilor, de aceea le voi vorbi lor, dar aceleasi principii se aplica si in cazul barbatilor):

1. In primul rand, trebuie sa va aratati sustinerea unuia fata de celalalt. Impartasiti-va unul altuia succesele, dar si problemele, scopurile pe care vi le propuneti zilnic. Scopul tau este sa il sustii, sa ai grija sa nu cedeze si, apoi, sa sarbatoriti realizarile impreuna. Poate fi vorba de a-i face galerie cand joaca un meci cu prietenii sau de a-l insoti la targ sa vanda ceva. Fiti acolo unul pentru celalalt, plini de incurajari!

2. Observa si apreciaza trasatutile pozitive ale sotului tau, fie in postura lui de om, de sot cat si de parinte. Concentreaza-te pe toate lucrurile bune pe care le face sotul tau, cat de binecuvantata esti ca sa-l ai in viata ta si ca alege sa-si traiasca fiecare zi alaturi de tine. Asta e un exercitiu extrem de important pe care sa-l faci atunci cand ai ganduri negative despre sotul tau sau nici nu-ti mai pasa daca e prin preajma.

3. Scrie-i sotului tau o scrisoare de dragoste! Nici nu-ti dai seama ce lucru mare ti se pare sa primesti o coala de hartie pe care sotia a facur efortul de a scrie ce simte si toste lucrurile pentru care te apreciaza. O scrisoare de dragoste poate prinde bine si daca esti o persoana care nu reuseste sa exprime verbal tot ceea ce simti. Este ca un dar pentru sotul tau.

4. Oferiti-va voluntari impreuna! Veti simti o puternica legatura si dragoste daca veti fi uniti in faptele voastre bune fata de alti oameni mai loviti de necazuri. Puteti sa gatiti ceva si sa impartiti pachetele oamenilor fara casa, sau puteti merge la un centru care are nevoie de o mana de ajutor. Important este sa faceti acest exercitiu de daruire prin care are de castigat si relatia voastra.

5. Impliniti-va un vis comun de-al vostru! Hotarati-va la ce tip de aventura ati visat de mult timp, apoi faceti tot posibilul sa va realizati visul in urmatoarele 12 luni.

Este important sa aveti si o legatura intelectuala, deci iata ce ati putea face pentru asta:

1. Stabiliti-va teluri comune! Mergeti la o cafenea si relaxati-va discutand despre ce va doriti in acel an sau acea luna. Pot fi teluri legate de bani, samatate, satisfacere in relatie, educatie, politica, afaceri… orice are impact asupra vietii voastre. Daca aveti copii mici si nu puteti pleca de acasa, faceti-va o cana de ceai si discutati imbratisati pe canapea. Important este sa va fortati sa veniti cu idei noi. O relatie fara niste obiective de atins va duce la deconectarea partenerilor.

2. Cititi o carte impreuna! Va alegeti o carte pe care o cititi alternativ si apoi o discutati. Este foarte interesant de urmarit cu ce idei ramane fiecare din voi din aceeasi carte.

3. Mergeti la un curs impreuna! Pictura, bucatarit, afaceri, dans, productie de ciocolata… Interesati-va ce cursuri sunt disponibile in orasul vostru si profitati ca sa mergeti impreuna la unul sau mai multe.

4. Jucati un joc de gandire! Scrabble, puzzle-uri, jocuri de carti… Va fi o modalitate foarte amuzanta ca sa va folositi creierul in timp ce va intariti legatura dintre voi.

Ca sa ramai conectat intelectual cu partenerul tau, e suficient si sa aveti conversatii interesante in fiecare zi. Nu stii ce sa mai intrebi? Iti dau eu cateva idei:

1. Ce greutati ai intampinat in viata pentru care acum esti recunoscator?

2. Ce ai descoperit placut la mine dupa ce ne-am casatorit? Dar ceva care nu-ti place?

3. In ce ar trebui sa investim anul acesta pentru binele mariajului nostru? Un exemplu ar fi sa cititi o carte cu sfaturi pentru cei casatoriti.

4. Ce iti place mai mult decat momentele de intimitate si pasiune?

5. Ce iti place la partener din punct de vedere emotional, fizic, intelectual si spiritual?

6. Ce te bucura cel mai mult in casnicia voastra?

Si asa mai departe… sigur gasiti voi altele la fel de provocatoare pentru gandire!

Indiferent cat va straduiti sa fiti pe aceeasi lungime de unda din celelalte puncte de vedere, cosnicia nimanui nu dureaza sau nu este fericita fara o conectare spirituala.

1. Rugati-va impreuna! Chemati-L pe Dumnezeu sa va binecuvanteze familia, spuneti in rugaciune ce va framanta, rugati-va pentru iubirea voastra…

2. Discutati despre pildele Bibliei, despre personajele din ea. Exista acolo niste reguli de aur din care oricine poate invata (cum ar fi „Fa altora ce ti-ai dori sa-ti faca ei tie”)  dar si o multime de alte lucruri pline de intelepciune.

Daca doresti sa te reconectezi la partenerul tau si din punct de vedere fizic, iata ce trebuie sa faci:

1. Stati in pat si discutati despre viata, in general.

2. Iesiti la o plimbare prin cartier tinandu-va de mana.

3. Mergeti la picnic.

4. Oferiti-va unul altuia un masaj. Exista carticele care te invata exact ce puncte sa lucrezi la masaj ca sa ii aduci cat mai multe beneficii persoanei iubite.

5. Tineti-va de mana! Sigur, poti sa condimentezi un pic trecandu-ti degetele in sus si in jos pe bratul lui, sarutandu-i varful degetelor, flirtand cu el…

Nicio casnicie nu e completa fara o legatura intima intre soti. Daca vrei sa reinvii aceasta latura, incearca urmatoarele:

1. Preludiul indelungat. Testati cat de mult puteti sa va mangaiati inainte de actul in sine. Pentru cele mai multe femei, preludiul este esential, deci nuuu vaaaa graaaa-biiitiiii….

2. Jucati jocuri erotice, cum ar fi „adevar sau provocare”, poker sau sah pe dezbracate… orice va aduce la punctul culminant. 🙂

3. Surprindeti-va unul pe altul! Rezervati-va o camera la un hotel, in care sa fii deja in costumul Evei sau intr-o lenjerie sexy atunci cand ajunge el.

4. Faceti dragoste in alta camera decat de obicei. Incercati locuri noi si veti adauga, astfel, un pic de varietate.

De ce este atat de important sa te reconectezi la partenerul tau? In primul rand, fiindca nu vrei sa pierdeti fluturasii din stomac pe care i-ai simtit cand l-ai vazut prima oara. In al doilea rand, va impuedica sa va mai certati si sa va mai contraziceti asa mult. In al treilea rand, nu vrei sa ajungeti sa traiti ca niste colegi de apartament, deci sigur vrei sa faci ceva sa impiedici acest lucru! Chiar daca deja simti acest lucru, nu-ti pierde speranta, poti sa-ti reinvii mariajul, doar fa ce ti-am spus! Ia aceste decizii in mod constient in fiecare zi si fii activa!

Nu in ultimul rand, rezultatele pe care le vei vedea in urma acestui mic efort te vor face sa te simti iubita, dorita, apreciata; la fel va simti si sotul tau. Legatura voastra se va intari si va va ajuta sa comunicati mai bine.

Precum stii, o legatura intima si puternica este esentiala in succesul casniciei tale. Adadar, daca vrei sa intaresti aceasta legatura cu sotul tau, iti recomand sa incerci toate de mai sus, incepind de azi!

Tu ai simtit vreodata ca ti-a slabit legatura cu partenerul? Ce ai facut ca sa refaci aceasta legatura?

Abia astept sa-mi povestesti din lectiile tale de viata! Daca gasesti articolele mele interesante sau utile, te invit sa te inscrii la newsletter, veu primi toate noutatile in casuta de email!

 

Foto: Pixabay

22 de gânduri despre ”Cum sa te reconectezi la sotul tau/ sotia ta si sa-ti imbunatatesti relatia?

  1. Florin zice:

    Celalat e darul Domnului, nu? Pai el e nesfarsit, .ca si mine, deci inceput are, dar sfarsit nu! Toata viata si vesnicia voi avea de descoperit si flori si radacini, si porumbei si ciori, si pisicute si tigri, delfini si rechini,ce mai, si ingeri , cu care voi colabora, dar si demoni cu care va trebui sa lupt alaturi de el sau doar alaturi de El! Esenta e intotdeauna duhovniceasca, apoi sufleteasca si la final trupeasca…Cate pot incapea in cuvinte…iar ispitele cine le va pricepe? (psalmi)

    Apreciat de 1 persoană

    • dragifemei zice:

      Ai dreptate, o intelepciune profunda asternuta in cuvinte mestesugite… Ce ar trebui adaugat e ca MUSAI e nevoie de dragoste ca sa poti trece prin toate aceste incercari! Altfel, la primul val mai puternic, acea casnicie se face praf… Daca nu este iubire puternica din partea amandurora, mai bine renunta la relatie INAINTE de a te lega de cineva in fata lui Dumnezeu! Decat o cursa ce va dura toata viata in care cei doi se incoltesc unul pe altul (sau doar unul pe celalalt) din orice, mai bine DELOC!!!

      Apreciază

  2. UniquebyMM M zice:

    Nimeni nu poate da o definiție a relației fericite, cum nu putem da una fericirii în general. Pornind de la ideea că suntem unici, fiecare relație este unică, dar cu anumite nuanțe/puncte ce pot fi comune. Sigur, orice recomandare sau sfat poate fi util, dar depinde de multe lucruri.
    În orice caz, nu sunt de acord cu ”erodarea relației”. După mine, din experiența celor 37 de ani de ani de căsnicie, ( încă ne spunem ”te iubesc” și nu ne plictisim în doi) elementele care ar trebui să stea la baza unei relații de iubire (nu din obligativitate sau complezență) sunt: respect, iubire, înțelegere. Aceasta este umila mea opinie!
    Dar este un subiect foarte vast.
    Hugs!

    Apreciază

    • dragifemei zice:

      Da, comunicarea este esentiala. Dar nu e suficienta comunicarea, ci mai ales dorinta de a imbunatati relatia prin comunicare si angajamentul complet fata de cealalta persoana. Spun asta pentru cazurile cand unul din ei incearca sa comunice si celalalt nu vrea sa tina cont de dorintele tale.

      Apreciază

  3. Ramona Gheorghe zice:

    Pentru mine conversatia este cheia. Atata vreme cat vorbim si stim exact ce probleme are fiecare in parte clar sunt rezolvate o mare parte dintre probleme

    Apreciază

Lasă un comentariu