Sandviș cu salată de ouă

Dacă vi se întâmplă să vă rămână câteva ouă fierte de la o masă, să nu vă panicați! Vă arăt eu imediat ce minunăție de gustare puteți face cu ele! E bine să păstrați articolul ăsta chiar și pentru perioada Paștilor, că atunci chiar e risipă mare de ouă… 🙂

M-am gândit să vă ofer rețeta unei salate care mie imi lasa gura apă de fiecare dată când mă gandesc la ea. Este perfectă dimineața, intre două felii de paine, la micul dejun, dar puteți să o luați și la serviciu pe post de gustare de prânz. Aveti, însă, grijă să o țineți la frigider!

Ingrediente pentru 4 persoane:

8 oua fierte tari, tocate
1 cană maioneză
1 ceapă mare, tocată mărunt (eu am folosit 1 leg. ceapă verde)
1/2 lingurită sare
1 lingurită de mustar praf (sau obisnuit)
1/4 lingurită usturoi praf
1 lingură mărar tocat
8 felii de paine
 

Într-un vas, amestecați ușor ouăle cu maioneza, ceapa înmuiată, sarea, muștarul, praful de usturoi si mărarul. Acoperiți si lăsați la frigider 8 ore (sau peste noapte).

Pentru a servi, ungeti 4 felii de pâine cu o cantitate egala din acest acest amestec; puneti deasupra celelalte 4 felii de paine pentru a face sandvisuri. 

Este o gustare minunată si sunt sigură că o veți pregăti iar si iar, inclusiv pentru copii mofturosi! 🙂  Poftă bună!

8 gânduri despre ”Sandviș cu salată de ouă

  1. o femeie zice:

    Eu cu ouale fierte fac maioneza, mai adaug un galbenus crud (manancam mayo si eu si copila si sanatatea e importanta pt noi), merge fain adaugat la urma si albusurile taiate marunt, si combin asta cu cartofi fierti (obisnuiti sau din aia dulci), castraveti cruzi, salata verde, sfecla rosie coapta etc – ce este pe acolo. A, merge bine si cu muraturi dar inca nu mi s-au murat borcanele (deja frig noaptea pe balcon….7 gr dim asta, brrr)

    Apreciat de 1 persoană

  2. maria zice:

    Va las si eu o reteta simpla si buna:

    Ouale fierte tari se taie in jumatati pe lungime. Galbenusurile se paseaza bine cu o furculita si se amesteca cu: putina sare, cativa stropi de ulei de floarea-soarelui, putin otet de mere, patrunjel (sau marar) tocat marunt. Cantitatile sunt dupa gustul fiecaruia.
    Daca pasta inca e putin faramicoasa adaug si cativa stropi de apa plata (ca sa nu adaug ulei, sa nu devina gras).
    Cu pasta obtinuta se umplu jumatatile de albus.

    Fetita mea nu manca deloc oua fierte tari. Dar aceste oua ii plac mult si i le fac pentru micul dejun cam o data la 1-2 saptamani.
    Asa mi le facea si mie mama in copilarie si le mancam cu mare placere.

    Apreciat de 2 persoane

      • maria zice:

        Stiu ouale umplute cu galbenus amestecat cu pate de ficat, pe acestea le intalneam in copilarie la diverse evenimente (nunti, zile de nastere).
        Mie personal imi plac mai mult ouale umplute pe care le facea mama mea asa, mai simplu. Sunt si sanatoase pentru copii (pateul de ficat contine diversi conservanti sau potentiatori de gust)
        In ziua in care fac ou umplut la micul dejun pun alaturi o felie de paine prajita si feliute de legume (rosii, gogosari), uneori si o bucatica de cascaval. Daca reusesc sa am in casa cascaval natural, nesarat (facut la o manastire de langa orasul nostru), atunci chiar e un mic dejun sanatos si satios.

        Apreciat de 1 persoană

      • dragifemei zice:

        Sa stii ca am gasit pate mai „curat”, fara chimicale. Totusi, nu la oua umplute l-am folosit. 🙂 Tu, insa, mi-ai adus aminte de aceste bunatati din copilarie si sigur ca o sa vreau sa le testez si pe copii… O sa testez si varianta ta, desigur!

        Apreciază

  3. o femeie zice:

    Nu e chiar asa complicat de facut pate de casa si se poate face prietenos pt copii (ficatei cu o ceapa taiata in 4 si cativa catei de usturoi la fiert in un pic de apa si capac- de cand cu sarcina am evitat sa prajesc si uleiul dar cel mai fain e cu unt ce le adaug dupa ce inchid focul si se pare ca si asta impacteaza imunitatea, si dupa 25-30 min de fiert bine bag totul la blender inclusiv o parte din zeama, sare, poate un pic de mustar, iar daca sunt copiii mai pretentiosi merge si pus o bucata de carne de gaina fiarta separat si totul in blender). Pateul merge congelat in portii mici si scos si las la dezghetzat in frigider lent, dar acum fac des si cantitati mici de pate si tin congelat portiile de cate juma de kg de ficatei.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s