O creatura numita femeie

Sunt femeie. Si, toata viata mea, incepand din adolescenta, am intalnit aceeasi replica la barbati, indiferent de varsta: „Femeile! Cine sa le mai inteleaga?!?”.

Mie, dimpotriva, mi se parea totul atat de clar! Adica, ce era asa greu de inteles?? Femeile pot sa vorbeasca aceeasi limba, sa discute acelasi subiect cu barbatii, si totusi ei sa pretinda ca habar nu au ce e in capul femeilor… Oare de ce?

freud

Rsspunsul, l-am aflat treptat si cred ca incep abia acum sa-l accept ca fiind unul valid. Totul e din cauza (sau datorita faptului) ca femeile actioneaza mai mult bazandu-se pe instinct sau urmandu-si inima. Ele au nevoie mai ales de sentimentul de bine, de siguranta emotionala, sa stie ca toata lumea din jurul lor e in regula… Barbatii, dimpotriva, taie in in carne vie daca e nevoie pentru a obtine rezultatele dorite. Sunt mai degraba cerebrali. Femeia gandeste cu inima, barbatul cu latura pragmatica a creierului. Femeia este profund sensibila si renunta mai usor la reguli sau orice ar sta in calea fericirii ei sau a celor dragi. Barbatul ramane impasibil in fata manifestarilor emotionale si ia deciziile la rece.

Mie mi-a fost mereu clar ca, atunci cand iubesti pe cineva, lucrurile se schimba si pentru tine, ca barbat, nu numai pentru femei, fiindca devii empatic la suferinta celuilalt, ceea ce nu se intampla atunci cand ramai, emotional, detasat. Asadar, dragi femei, cheia problemei e simpla: explicati-le si voi barbatilor vostri ca, daca v-ar iubi cu adevarat, nu numai ca v-ar intelege, dar ar sti chiar si sa anticipeze nevoile voastre!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s